Joep Walter, voorzitter
Hoewel zonder wortels in Indië heb ik mij toch altijd zeer betrokken gevoeld bij alles wat met Indië te maken heeft.  Toen de vorige voorzitter van de Stichting Indië Monument mij dan ook vroeg of ik het stokje wilde overnemen, in 2015, was dat voor mij een logische stap.
Mijn wens is, dat het onbegrip dat er buiten Indische kring heerst over het Indische aandeel in onze Nederlandse geschiedenis, tenminste deels kan worden weggenomen door voorlichting en kennisoverdracht aan jongeren. Dat beschouw ik een belangrijke stap die ons bestuur zal moeten gaan maken
 
 
 

Peter Barneveld secretaris
Ik ben geboren in Surabaya (1948) uit Indische ouders en in 1955 met hen naar Nederland verhuisd. Sinds 2015 bestuurslid van Stichting Indië Monument Deventer vanuit de gedachte om de herinnering levendig te houden aan hen die destijds in het verre Indië het leven lieten. Ook deelname van de Stichting aan de 4 Mei-herdenking draagt voor mij bij aan het besef dat de Tweede Wereldoorlog en de nasleep ervan niet beperkt bleven tot Europa.
 
 
 
 
 
Portret Mady Schoenmaker weMady Schoenmaker - Ament, penningmeester
Geboren op een koffieonderneming bij Malang - Nederlands Indië. Tijdens de oorlog met moeder, zusje en broer als buitenkampers gewoond in Malang.
Sinds 15 augustus 2008 ben ik verbonden aan het Indië Monument  waaraan ik me door mijn achtergrond letterlijk “verbonden” voel. Met genoegen help ik die dag te organiseren zolang nog zoveel mensen behoefte hebben aan een plek om jaarlijks te kunnen stilstaan bij een periode die zoveel heeft veranderd in levens van mensen.
 
 
 
 
 
Josselien Verhoeve
Sinds 2016 ben ik betrokken bij de werkgroep Educatie van Stichting Indië Monument Deventer. In 2018 ben ik toegetreden tot het bestuur. Ik ben geboren en getogen in Deventer, in een Indische familie. In mijn familie heeft de oorlog en de daarop volgende periode een zeer bepalende invloed gehad, ook al werd er bij ons thuis, zoals bij zoveel Indische families, grotendeels over gezwegen. Ik vind het belangrijk om het Indische verhaal en de herinnering te delen, en door te geven aan de volgende generaties. Zolang hier nog behoefte aan is, vind ik het mooi om hieraan bij te dragen.
 
 
 
 
Angelique Refualu
Mijn roots liggen in de Zuidoost-Molukken. Mijn grootouders komen van de Tanimbar-eilanden, van Wermanassar. Mijn ouders zijn geboren in de
Betuwe. Ik ook. Ik ben een halfbloedje, de 3e generatie. Molukse vader, Nederlandse moeder. Sinds 1998 woon ik in Deventer. Ik vind dat het verhaal verteld moet blijven worden. Mijn opa is met zijn gezin naar Nederland gekomen als K.N.I.L.-militair. In 2009 en in 2015 hebben we een rootsreis gemaakt naar de kampung. Mijn betrokkenheid naar het Indiëmomument komt eigenlijk van de kant van mijn man. En omdat het bijna ‘in mijn achtertuin’ staat. Als binnenstadbewoonster zet ik mij in voor het Lebuïnuskwartier en dus ook voor dit momument.
 
 

Adviseurs
Jonkheer Drs.W. C. A. Beelaerts van Blokland
J. Schepers 
 
Overige betrokkenen
Peter Fleur (fotograaf)
Pieter leeflang (fotograaf)
Alex Schokker (fotograaf)
Jan Verstraaten (werkgroep onderwijs)
Jan van den Brand (webmaster)
 
Contactgegevens:

Stichting Indië Monument Deventer
Middenweg 10
7214 EN  Epse

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De stichting is ingeschreven bij de KvK onder nummer 08157826